Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

Zeytin Yağlı Barbunya Pilakisi;

Gerekli malzemeler;
1 kg taze barbunya
2 adet kuru soğan
2 yemek zeytinyağı
1 tane havuç
maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1yemek kaşığı domates salçası
1 tane limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

Hazırlanışı;
Taze barbunyayı önce kabuklarından ayıklayıp, iyice yıkadıktan sora bol su içinde haşlıyoruz. Haşlarken kara bir su çıkıyor o kara suyu döküyoruz.
(Kara suyun dökülmesi hem pilakinin rengini karartmayacak hemde gaz yapmayacaktır.)
Soğan ince ince doğruyoruz. Sarımsakları  büyüklüklerine göre iki üç parçaya bölüp, havuç soyulur ve  küp küp doğranır. Bir tencerede zeytinyağında ince ince doğranmış soğanı ve ufak ufak kesilmiş havucu koyarak hafifce öldürüyoruz. İnce doğradığımız sarımsağı ve salçayı  ekleyerek 2-3 kere de salçayla çeviriyoruz. 1 bardak kaynamış  suyu barbunyayı,  limon suyunu, şekeri ve tuzu ekleyip, orta ateşte pişiriyoruz. Pişip soğuduktan yani dinlendikten sonra maydanoz serperek servis  yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not; Arzu ederseniz küp küp doğranmış patateste koyabilirsiniz.Barbunya pilakisine hem lezzet katacak hemde suyu daha kıvamlı olacaktır.Her iki şekilde de denemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder