Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

İzmir Köfte;

Gerekli malzemeler;
 yarım kilo dana kıyma
2 tane soğan
4 adet patates
2 adetdomates
2 tane sivri biber
1 adet yumurta
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Sosu için;
sıvıyağ
4 su bardağı su
tuz,  karabiber ve kimyon

Hazırlanışı;
Derin bir kaba 1 adet soğanı rendeleyip,1 tutam maydanozu ince ince kıyıyoruz.. Yarım kg dana kıymasını kaba ekleyip, ayrı bir çukur kapta 4-5 dilim bayat ekmek içini 1 bardak su ile ıslatıyoruz. Yeterince tuz, karabiberi, 1 çay kaşığı kimyonu da ekledikten sonra hepsini iyice yoğurup, izmir köfte şekli vererek bir kenarda bekletirken patatesleri soyup elma dilimi veya halka halka doğrayarak fırın tepsisine diziyoruz.
Bir tencerede  yarım çay bardağı sıvıyağı kızdırıp, 1 adet soğanı küp küp doğruyoruz. 1 çorba kaşığı salçayı soğanlarla birlikte iyice karıştırarak yediriyoruz. 3 su bardağı sıcak suyu da döktükten sonra sosu kaynamaya bırakıyoruz.Sos kaynayınca fırın tepsisindeki patateslerin üzerine döküp, köfteleri patateslerin üzerine diziyoruz. Domates ve sivri biberle süsleyerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.  sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not; Sosun koyu olmasını istiyorsanız, sosa 1 çorba kaşığı un ilave edebilirsiniz. Maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder