Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

Tava Böreği;

Gerekli malzemeler;
3 adet yufka
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi 
7-8 dal maydonoz

Hazırlanışı;
Orta boy tavanın tabanını 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile yağlıyoruz.1 bütün yufkayı tavanın tabanına yayıp, ikinci yufkayı elinizle parçalayarak tavanın içine serpiştiriyoruz. Üzerine peynirleri ve ince doğranmış maydonozu serpip, sütü, çırpılmış 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp yufkaların üzerinden gezdiriyoruz. Üçüncü yufkayı da elinizle parçalayarak peynirlerin üzerini örtüyoruz. Kalan sütlü karışımı heryere eşit gelecek şekilde yufkaların üzerinden gezdirip, tavanın kenarlarından taşan yufkayı parçaladığımız yufkaların üzerine düzgünce kapatıyoruz.

Kısık ateşte yavaş yavaş her iki tarafı da pembeleştirinceye kadar pişiriyoruz.
Pişirirken alüminyum folyo ile veya tavanın kapağı varsa kapağı ile tavayı kapatarak pişirmenizi tavsiye ediyorum.Böylece böreğiniz daha yumuşak olacaktır.
Ocağın en düşük ayarında yavaş yavaş pişmesi önemli. Patatesli, kavrulmuş soğanlı ve kıymalı iç malzeme ile de bu böreği hazırlayabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder