Sayfalar

5 Ekim 2010 Salı

Saray Böreği;

Gerekli malzemeler;
2 tane yufka
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak
1 adet havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tane domates
tuz, karabiber

Beşamel sosu için;
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı;
Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritip, üzerine yarım kilo dana kuşbaşı eti koyup, yüksek ateşte sulanmasına izin vermeden yaklaşık 3-5 dakika kavuruyoruz. 1 tane kuru soğanı küp küp doğrayıp, suyunu çeken etin üzerine ilave edip 5-6 dakika kavuruyoruz. Sırasıyla kabuğu soyulmuş domatesleri,  havucu, kabağı ve daha önceden haşladığımız bezelyeyi, tuz ve karabiberi  ilave ediyoruz.Üzerine yarım bardak kadar sıcak suyu döküp sebzelerin yumuşamasını sağlıyoruz.
Ayrı bir tencerede beşamel sosu için 1 yemek kaşığı eritilen margarinin içine 2 yemek kaşığı unu koyup hafif sararmasının ardından yarım kilo sütü yavaş yavaş dökerken hızlı hızlı karıştırıp topaksız bir karışım elde ediyoruz.
Yufkaları 20cm'e 30 cm boyutlarında dörtgen şeklinde kesip, içine pişirdiğimiz etleri koyuyoruz. Yufkaları kenarlarından bohça şeklinde içe doğru katlayarak kapatıyor ve yağlanmış fırın tepsisine her yufka için aynı işlemi yaparak diziyoruz. Hazırladığımız beşamel sosu üzerine sürüp, rendelenmiş kaşar peynirini de serperek 180 derecelik fırında  10- 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder