Sayfalar

5 Ekim 2010 Salı

Dul Avrat Çorbası;

Gerekli malzemeler;
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ev eriştesi
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane limon
tuz, kuru nane ve pulbiber

Hazırlanışı;
Yeşil mercimeği  ayıklayıp bol su ile birkaç sefer yıkayıp, tencereye üzerinden çıkana kadar su koyuyoruz.15-20 dakika kadar haşlayıp, süzüyoruz. Kuru soğanı küp küp doğrayıp, sarımsakları eziyoruz. Sıvıyağı tencerede kızdırıp, soğan ve sarımsağı sararıncaya kadar kavuruken 1 yemek kaşığı unu da ilave ediyoruz.Un kavrulunca biber ve domates salçalarını ekleyip üzerine 6-7 bardak su koyuyoruz. Tuz, kuru nane ve pulbiber ile tatlandırıp kaynatıyoruz. Daha önceden haşladığımız yeşil mercimeği ve ev eriştesini  kaynamakta olan çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Ateşten indirmemize yakın limon suyunu ilave edip iki taşım daha kaynatıyoruz. Servis yaparken maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder