Sayfalar

18 Ekim 2010 Pazartesi

Düğün Çorbası;

Gerekli malzemeler;
300 gr kuzu gerdan

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı limon suyu
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı :

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlıyoruz.. Kuzu etlerini küçük küçük  didikliyoruz.  Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alıyoruz.

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpıyoruz. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave ediyoruz.  Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave ediyoruz.
Tencereyi ocaktan alıp, ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Düğün çorbasını servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder