Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

Tavuklu Pilav;

Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
1 tas pilavlık baldo pirinci
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tas tavuk suyu
1 tane tavuk göğüs
tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Tavuğun göğüs etini iyice yıkayıp, bol suda pişiriyoruz. Pişen tavuk etini ufak ufak didikliyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağda ayıklayıp, nişastasının çıkması için bolca yıkadığımız 1 tas pirinci kavuruyoruz.
Sıvıyağda kavrulan pirinç daha parlak ve tane tane olur.
Kavrulan pirincin üzerine pişirilen tavuğun suyundan pirinci ölçtüğümüz tas ile 2 tas tavuk suyu ilave ediyoruz. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilav pişince ateşin altını kapatıp, tuzunu ekliyoruz.Demlenmeye bırakıyoruz. Bir kasenin dibine didiklediğimiz tavuk etini  onun üzerine pilavı  koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder