Sayfalar

9 Ekim 2010 Cumartesi

Domates Soslu Tavuk Sote:


Gerekli malzemeler;
1 kilo kemiksiz tavuğun göğüs ve kalça eti
1 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane yeşil biber
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve köri
1 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 kaşık margarini koyup eritiyoruz. Kuşbaşı olarak doğranmış tavuğun göğüs ve kalça etini eriyen yağın üzerine ekliyoruz. İyice karıştırarak kavrulmasını sağlıyoruz.  Kavrulan etlerin  üzerine sarımsağı, kabuklarını soyup doğradığımız domatesi ve yeşil biberi ilave ediyoruz. 8-10 dakika sonra tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği de içine katıp bir iki kez çeviriyor  ve 1 çay bardağı su ekleyerek ateşin altını kapatıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı köri serperek iyice karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder