Sayfalar

16 Ekim 2010 Cumartesi

Fındıklı Tel Kadayıfı;

Gerekli malzemeler;
300 gram tel kadayıfı
200 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık

Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon

Hazırlanışı;
Tel kadayıfları erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kadayıfları kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyıyoruz. Fırın tepsisine kadayıfların yarısını  bastırarak yayıyoruz. Üzerine  fındığı serpiyoruz. Kalan kadayıfı fındıkların üzerine aynı şekilde yayıyoruz. Hazırladığımız kadayıfı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede 4,5 su bardağı su ile 4 su bardağı toz şekeri ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Koyulaşan şerbetin içine yarım limon suyu ilave ediyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkardığımız  kadayıf  sıcakken ılınan şerbeti döküyoruz. Üzerini fındık, fıstıkla süsleyip Kaymakla da servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder