Sayfalar

6 Ekim 2010 Çarşamba

Fasulye Diblesi;

Gerekli malzemeler;

Yarım kg taze  fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
1çay bardağı su





Hazırlanışı;
Yarım kilo taze fasulyeyi  iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra birer santim uzunluğunda  minik minik doğruyoruz.
Yayvan bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyup kızdırıyoruz. İçersine incecik doğranmış kuruı soğanı, kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi eklenip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Üzerine kesilmiş fasulyeler eklenip buğuda pişirilir.Son olarak yıkanmış pirinç ve suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra demlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder