Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

Kahvaltılık Acuka;

Gerekli malzemeler;
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı susam
1 fincan dövülmüş ceviz
3 diş dövülmüş sarımsak
tuz, pulbiber, kimyon, kuru nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Bir tavaya sırasıyla önce sıvıyağ, domates ve biber salçası, dövülmüş sarımsak ve ceviz, susam, azıcık tuz, pulbiber, kimyon ve kuru naneyi koyup ateşte 10 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Yağını tamamıyla çekince ateşi söndürüyoruz. Bu yaptığımız acukayı kahvaltıda yiyebileceğimiz gibi köfte, et ve makarnanın yanında da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder