Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

Köy Eriştesi;

Gerekli malzemeler;
2 su baerdağı evde yapılmış köy eriştesi
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
4 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı;
 Erişteleri yağda hafifçe kavururken erişteler kırılmasın diye büyük bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı koyup eritiyoruz. (benim tercihim tereyağı) Eriyen yağın içine 2 su bardağı erişteyi ilave edip yağda 3-5 dakika kadar çeviriyoruz. Eriştelerin hepsi değil ama bir kısmı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Not; erişteleri kavurmamızın sebebi, erişte evde yapıldığı için su yerine süt ile yoğruluyor.Kavrulan erişteye pişirecek kadarsu koyduğumuz için suyunu süzmeyeceğiz. süzülmeyen erişte kavrulmazsa birbirine yapışır. Kavurarak yapışmasını önlüyoruz. Bunu genellikle bütün yemek pişiren hanımlar bilirler ama yeni başlayanlar için yazıyorum.
Kavrulan erişteye yaklaşık olarak 4 su bardağı su yani üzerinden çıkacak kadar  kaynar su koyuyoruz. Altını kısıp, Suyunu çekince ateşin altını kapatıyoruz. Demlendikten Çeşitli şekillerde servis yapıyoruz.
Mesala püzerine peynir rendeleyerek, salçalı, ketçaplı, mayonezli kısacası istediğimiz herşeyle sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder