Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

Süzme Mercimek Çorbası;

Gerekli malzemeler;
2 su bardağı kırmızı mercimek

1 tane kuru soğan
1 tane patates
1 tane havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça (isterseniz azaltabilirsiniz)
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, tavuk bulyon veya tavuk suyu

Hazırlanışı;
Soğanları, patatesi, havucu soyup iri iri doğrayıp, mercimekleri yıkayıp suyunu süzdürüyoruz.
Önce soğanları 2 kaşık sıvıyağda biraz kavurup, üzerine patates ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam edip, en son mercimekleri ekleyip biraz daha soteliyoruz.
Üzerine 1 litre kadar sıcak su döküp, tuz ve diğer baharatları ekliyoruz. Orta sıcaklıkta mercimekler ezilinceye kadar pişiriyoruz. Mercimekler cinsine göre su çekecektir, bunun için gerektiği oranda sıcak su ilavesi yapıyoruz.
Mercimekler pişince, henüz sıcakken (eğer süzgeç kullanacaksanız) sık örgülü bir süzgeç ve tahta kaşık yardımıyla çorbayı süzgeçten geçiriyoruz. (Bu işlemi daha basit olarak el blender’ı yardımıylada yapabilirsiniz).
Son olarak tencerede veya küçük bir tavada iki kaşık sıvıyağı kızdırıp, salçayı ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan salçayı çorbanın üzerine döküp 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Süzme mercimek çorbası servise hazır. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder