Sayfalar

1 Ekim 2010 Cuma

Kıymalı Ispanak;

Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
1 kilo ıspanak
100 gram dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 fincan pirinç
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı;
Ispanağı köklerini keserek, yaprak yaprak ayırıp doğramadan önce bütün halde yıkıyoruz. Topraksız bir su çıkana kadar yıkıyoruz. 15 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz. Sirkeli suda bekletmemizin sebebi kum ve  gözle görmediğimiz böceklerin larvalarının (yumurtalarının) dökülmesi için. Sirkeli sudan çıkardığımız ıspanakları doğruyoruz. Bir tencerede kuru soğanı ve kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz. Domates salçasını ve ıspanakları ilave edip üzerine 1 fincan pirinç serpiyoruz.
Kıymalı ıspanağa pirinç konulmayabilinir. Ama konulması lezzeti arttırır.
Ispanak su salacağı için su koymuyoruz. Pirinçler pişince ateşi söndürüp ılık olarak  yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder