Sayfalar

1 Ekim 2010 Cuma

Etli Yaprak Dolması;


Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
yarım kilo salamura asma yaprağı (yaz mevsimindeyse taze asma yaprağı)
300-350 gram orta yağlı dana kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
1,5 çay bardağı pirinç
1 tane olgun domates
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet dereoto
yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
yarım çay bardağı su

Hazırlanışı;

Ön hazırlık olarak yaprakları bol su ile birkaç kez yıkıyoruz. Yıkadığımız yaprakları kaynamış suya sokup çıkarıyoruz. Böylece yaprakların yumuşamasını sağlıyoruz.
Pirinci ayıklayıp bol suda beyaz suyu (nişastası) çıkana kadar yıkıyoruz.
Diğer bir yandan kuru soğanı küp küp doğrayıp, sırasıyla temizleyip yıkadığımız 1,5 çay bardağı pirinci, kıymayı, yaz mevsimi ise kabuğunu soyup kuşbaşı olarak doğradığımız domatesi, ince ince kıydığımız maydanoz ve dereotunu,tuzu, karabiberi, kuru naneyi, pulbiberi, 1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağı ve yarım çay bardağı suyu karıştırarak dolma içini hazırlıyoruz.
Daha önceden hazırladığımız yapraklara dolma içinden kaşık yardımıyla koyarak çok sıkı olmamak şartıyla sarıyoruz. Bütün yapraklar bitene kadar sarıp tencereye diziyoruz.Üzerinden  çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz. Sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder