Sayfalar

5 Ekim 2010 Salı

Padişah Pilavı;

Gerekli malzemeler; 4 kişilik
1 tas pilavlık baldo pirinci
yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 tane olgun domates
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı salçalık biber
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane patlıcan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,  karabiber,pulbiber


Hazırlanışı;
Önce patlıcanı alaca olarak soyup, üzerine tuz serperek acısını çıkartmak için bekliyoruz. Acısı çıkan patlıcanı yıkayıp kuruluyoruz. Bir tavaya azıcık sıvıyağ koyup diklemesine 5-6 parçaya ayırdığımız patlıcanı kızartıyoruz.Fazla yağını çıkarması için kağıt havluya koyup, bir kenara alıyoruz.
Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritip, üzerine yarım kilo dana kuşbaşı eti koyup, yüksek ateşte sulanmasına izin vermeden yaklaşık 3-5 dakika kavuruyoruz. 1 tane kuru soğanı küp küp doğrayıp, suyunu çeken etin üzerine ilave edip 5-6 dakika kavuruyoruz.Sırasıyla kabuğunu soyduğumuz domatesi, yeşil ve kırmızı salçalık biberi küçük küçük doğrayıp tuz,karabiber ve pulbiberi ilave ediyoruz.Üzerine yarım bardak kadar sıcak suyu döküp etin yumuşamasını sağlıyoruz.Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağda iyice ayıklayıp, yıkadığımız pirinci kavuruyoruz. Kavrulan pirincin üzerine iki ölçü (pirinci ölçtüğümüz tas ile iki tas) su  koyup  kaynayınca altını kısıp pilavı pişiriyoruz.

Derince bir servis tabağına önce kızarttığımız  patlıcanları dizip üzerine pilavı koyup ters çeviriyoruz. Patlıcanlar üstte kalıyor. En üstede pişirdiğimiz etleri koyuyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder