Sayfalar

5 Ekim 2010 Salı

Bulgur Topları;

Gerekli malzemeler;
1 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
tuz

Sosu için;
1 kase süme yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
kuru nane, pulbiber

Hazırlanışı;
1 su bardağı bulguru derin bir kaba koyup, üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekledikten sonra ağzını kapatıp yumuşamasını bekliyoruz. Yumuşayan bulgura tuz ve 1 su bardağı unu ekleyip, elimizi suya batırarak iyice macun haline gelene kadar yoğuruyoruz. Macun haline gelen bulgurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz. Hazırladığımız bulgur toplarını hafif unlu bir tepside biriktiriyoruz.
Büyük bir tencereye  8-10 bardak su koyuyoruz. Tuz atıp kaynatıyoruz. Kaynayan suda bulgur toplarını 8-10 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen toplar su yüzüne çıkacaktır.Pişenleri delikli kepçe yardımıyla servis tabağına alıyoruz.
Sos için orta boy soğanı çok ince bir şekilde doğrayıp, 2 yemek kaşığı tereyağda kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip, 1 su bardağı suyu da koyup kaynatırken kuru nane ve pulbiberi de ilave ediyoruz. Kaynayınca ateşin altını söndürüyoruz.
Ayrı bir yerde süzme yoğurdun içine 3 diş sarımsağı karıştırıp bulgur toplarının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine de salçalı sosu döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder