Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

Anadolu Çorbası;

Gerekli malzemeler; 4 kişilik
3 yemek kaşığı pirinç
50 gram dana kıyma
1 tane küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, kuru nane, pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı soğuk su

Hamuru için ;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
azıcık tuz

Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kuru soğanı çok ince doğrayıp kavuruyoruz. Ardından 50 gram kadar olan kıymayı da kavuruyoruz. Kavrulan kıymanın üzerine 3 yemek kaşığı pirinci ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra 5-6 bardak soğuk suyu ilave ediyoruz. Çorbamız kısık ateşte kaynarken hamurunu hazırlıyoruz.
Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı unu koyup, üzerine 2 yemek kaşığı suyu damla damla ekleyip unlu bir hamur elde ediyoruz. Hamuru bir kevgirden geçiriyoruz. Eğer kevgir yoksa rendenin üzerinde yuvarlayarak altına dökülmesini sağlıyoruz. Hamurları kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.
Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eriyen yağın içine kuru nane ve pulbiberi ekleyip, hafif kızarınca çorbaya ekliyoruz. Tuz atarak iki taşım daha kaynayınca altını söndürüyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder