Sayfalar

9 Ekim 2010 Cumartesi

Tel Şehriye Çorbası;

Gerekli malzemeler;
Yarım su bardağı tel şehriye
3 adet domates
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin

tuz,karabiber, pulbiber,kuru nane
maydanoz
Hazırlanışı;
Margarini tencereye koyup, kızdırıyoruz. Yeşil biberi ve sarımsağı ince ince doğrayıp kavuruyoruz. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri doğrayıp yumuşayana kadar bekliyoruz. 5-6 bardak tavuk suyu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayan suya tel şehriyeyi ekliyoruz. 10 dakika kadar sonra tuz, karabiber, pulbiber ve kuru nanesini ilave edip iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşin altını söndürüyoruz. Servis yaparken limon ve maydanozla tatlandırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder