Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Kısır;

Gerekli malzemeler;
1 su bardağı ince bulgur 
1 demet maydanoz 
10 dal kadar taze  nane 
1 bağ taze soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı  

1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 limon suyu (ya da varsa 1 çay bardağı nar ekşisi) 
tuz, karabiber, pulbiber 

marul yaprakları 


Hazırlanışı;
1 su bardağı ince bulgur temizlenip yıkandıktan sonra bir kabın içinde üzerinden çıkacak kadar kaynamış su içinde suyunu çekene kadar bekletilir. Kabaran bulgur soğuması için bir kenarda bekletilir. 
Ayrı bir yerde taze soğan, maydanoz, taze nane iyice yıkanıp, ince ince doğranır. 
Soğuyan bulgurun içine sırasıyla zeytinyağı, domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, limon suyu veya nar ekşisi, taze soğan, maydanoz, taze naneyi de  ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan kısır marul yaprağı ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder