Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

Su Böreği;

Gerekli malzemeler;
Hamuru için;
8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İç malzemesi;
yarım kilo peynir
ince kıyılmış maydanoz
10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

Yufkaları ıslamak için:
3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre soğuk su

Hazırlanışı;
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltıyoruz. Ortadan karmaya başlıyoruz.  Bir yandanda az az su ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğruyoruz. Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapıp, tepsiyi  2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlıyoruz.  İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açıp tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdiriyoruz. (2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne) .Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilip, delikli kepçe ile alıyoruz. Soğuk suyun içine atılıp hemen alınır. Tepsiye diziyoruz. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.Üzerine peynir rendesini serpiyoruz. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilip. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken enüstteki yufkayı  haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştiriyoruz. Daha önceden ısıttığımız  180 derecelik fırında alt ve üstü kızarana kadar  pişirilir. Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun .

Not; Yufkaları bütün olarak sıcak suya koyup  çıkarırken  zorlanırsanız  ikiye bölebilirsiniz. Yapması zor, ama yemesi çok zevkli. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarifi benden denemesi sizden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder