Sayfalar

30 Eylül 2010 Perşembe

Tarhana Çorbası;


Tarhana çorbası çok basit bir çorbaymış gibi görünse de kıvamını ve  lezzetini yakalamak gerçekten önemlidir. Benim tarifimi denerseniz  umarım memnun kalır ve sevmeyenlere de sevdirirsiniz.

Gerekli malzemeler; 4 kişilik;
3 yemek kaşığı evde yapılmış köy tarhanası
2 tane olgun domates
50 gram dana kıyması
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ  (tereyağ veya margarin de olabilir)
tuz, pulbiber ve kuru nane

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak tarhanayı bir tas su  içinde 15-20 dakika bekletiyoruz. Suda bekletmemizin sebebi  pişiriken topaç olmaması için.
Bir tencerede yağın içine 2 diş sarımsağı, bolca pulbiberi  ve kıymayı koyup kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave ederek suyunu çekmesini bekliyoruz. Domates ve biber salçasını ekleyip, 5 su bardağı soğuk su koyuyoruz. Su ısınmadan hemen tarhanasını ilave ediyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Pişmesine yakın tuz ve kuru naneyi serpip bir iki taşımdan sonra ocağın altını kapatıyoruz.Üzerini ince ince doğranmış maydanozla süslüyoruz. İçerken limon da sıkabiliriz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.  Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. yaptığım yemeklerden biri senin yaptığın kadar güzel olmasa iyi oldu:)cnm annecim

    YanıtlaSil