Sayfalar

26 Eylül 2010 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye;


Gerekli malzemeler;
1 kilo çalı fasulyesi
2 tane orta boy kuru soğan
2 tane olgun domates
2 diş sarımsak
2 tane kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Çalı fasulye kılçıkları varsa kenarından  alınarak temizlenir. Çalı fasulyesi geniş bir fasulye olduğu için diklemesine ortadan ikiye bölünür. Bol su ile yıkanır. Tencereye soğanları  ve 2 diş sarımsağı doğrayıp  sıvıyağda kavuruyoruz. Üzerine fasulyeyi ve kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Fasulye su salacağı için su eklemiyor kesme şekeride  ilave ediyoruz. Kısık ateşte fasulyeler  pişince ateşin altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Zeytinyağlı yemekler bir gün önceden pişirilirse  ve daha sonra servis yapılırsa daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder