Sayfalar

19 Eylül 2010 Pazar

Meyveli Halley Kup (:

Yaz aylarında şerbetli ve hamur işi ağır tatlılar yerine sütlü ve soğuk olarak servis edilebilecek tatlıları tercih ederiz. Bu tarif de tam bir yaz tatlısı. Hafif ve aynı zamanda meyveler ile dondurma eşliğinde servis edilen bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.



Gerekli Malzemeler; 5 kişilik

10'lu hazır halley
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
meyveli sos (toz halinde)
1 salkım üzüm
2-3 adet şeftali

Hazırlanışı;
10 adet halleyi ufak parçalara ayırıyoruz. Blendır kullanmak yerine el yardımıyla parçalamak krem şantinin içinde daha iri parçalar halinde kalması açısından daha iyi bir tercih olacaktır.

Diğer yanda 1 çay bardağı süt ile karıştırdığımız toz krem şantiyi mikser ile koyu bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Parçaladığımız halleyleri krem şanti ile iyice karıştırıyoruz.

Kupların içine karışımdan önce herhangi bir meyveyi küçük parçalar halinde koyabilirsiniz fakat ben üzüm tercih ettim.
Meyvelerin üzerine krem şanti halley karışımını ilave ediyoruz. Daha sonra tarifine göre hazırladığınız toz meyveli sosu kupun üzerine ekliyoruz. Ben ahududulu çilekli meyveli sosu tercih ettim.

Üzerine süslemek için şeftali parçacıkları ekleyip bir top dilediğiniz dondurma çeşidiyle servis yapabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder