Sayfalar

21 Eylül 2010 Salı

Güveçte Mantar;

Gerekli malzemeler; 4 kişilik
Yarım kilo kültür mantarı
yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti (göğüs eti)
1 tane olgun domates
1 tane çarliston biber 
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber


Beşamel sosu için;
yarım kilo süt 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için; 4 dilim kaşar peyniri


Hazırlanışı;
Mantarları bol su ile birkaç kez yıkıyoruz.Yıkadığımız mantarları  15-20 dakika limonlu suda bekletiyoruz ki kararmasınlar. Mantarları büyüklüklerine göre üçe dörde bölüyoruz.Mantarları tencereye koyuyoruz.Kısık ateşte hiç su koymadan mantarların yumuşamasını sağlıyoruz. Mantarlara su koymamamızın sebebi mantarın kendisinin  su salmasıdır.Mantarlar yumuşayınca 1 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip yıkadığımız tavukları ekliyoruz.Tavuk eti çabuk piştiği için 3-5 dakika sonra küp küp kestiğimiz kurusoğanı, domatesi, çarliston biberi,sarımsağı ilave ediyoruz. 7-8 dakika sonra ateşin altını söndürüp tuz,kakabiber, pulbiber ve salçayı ilave ediyoruz.


Ayrı bir tencerede beşamel sosu için 1 yemek kaşığı tereyağda 1 yemek kaşığı unu hafifçe sarartıyoruz. Üzerine yavaş yavaş hızlıca karıştırarak sütü ilave ediyoruz.Kıvama gelen beşamel sosu ateşten alıyoruz.


Önceden hazırladığımız tek kişilik toprak güveçlere ( 4 tane güvece) pişirdiğimiz tavuklu mantarı paylaştırarak koyuyoruz.Üzerlerine beşamel sosu koyuyoruz. En üstüne de dilimlediğimiz kaşar peynirleri  ilave ediyoruz. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder