Sayfalar

16 Eylül 2010 Perşembe

Taze Soğanlı Kabak Mücveri;


Gerekli malzemeler;
4 tane orta boy kabak
4 dal taze soğan
1 dilim beyaz penir veya lor peyniri
1 yumurta
1yemek kaşığı un
tuz, karabiber
yarım demet maydanoz ve dereotu
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı;
Kabakları traşlama yöntemiyle soyuyoruz.Soyduğumuz kabakları rendeleyerek ovuyoruz. Ovunca suyu çıkacaktır. Çıkan suyu döküyoruz. Sırasıyla peyniri,yumurtayı,ince ince kıyılan maydanoz ve dereotunu, tuzu (peynir tuzlu ise tuz hiç kullanılmayabilinir), karabiberi ve taze soğanı (saplarıyla birlikte)ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Tavamızda sıvıyağın kızmasını bekliyoruz. Kızan yağın içine kaşık yardımıyla mücver koyuyoruz. Her iki tarafıda kızarınca fazla yağını çekmesi için servis tabağına serilen kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz.Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Taze soğanla hazırladığımız kabak mücveri  fırında da pişirilir. 150 derecede15- 20 dakika pişirebiliriz. Fırında daha hafif olacaktır. Ama yağda kızartmak daha lezzetli oluyor. Bence her ikisinide deneyin hangisi hoşunuza giderse onu mönünüze alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder