Sayfalar

22 Eylül 2010 Çarşamba

Hünkar Beğendi;

Gerekli malzemeler; 4 kişilik
4-5 tane patlıcan
yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 tane kuru soğan
2 tane olgun domates
1 tane çarliston biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
maydanoz

Beşamel sos için;
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı;
Önce patlıcanları fırında közlüyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup üzerine  limon  sıkıyoruz. Limon patlıcanların kararmamasını sağlıyor.Patlıcanları bekletiyoruz.
Ayrı bir tencerede küp küp doğradığımız kuru soğanı ve saımsağı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavuruyoruz.İçine dağradığımız domates ve biberi ilave ediyoruz. 3-5 dakika sonra eti de ekliyoruz.
Et yumuşayınca salça,  tuz, karabiber, pulbiber ve  1 çay bardağı sıcak su koyuyoruz. Suyunu çekince et pişecektir.
Beğendi sosu için 1 yemek kaşığı tereyağda 2 yemek kaşığı unu kavuruyoruz. İçine yavaş yavaş sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Pürtüksüz bir hal alınca önceden közlediğimiz patlıcanları çatal yardımıyla ezerek  sosun içine ekliyoruz. İyice karışınca servis tabağına alarak üzerine etleri koyup maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder