Sayfalar

12 Eylül 2010 Pazar

Mantılı Çorba

Pek çok markanın, değişik hazır ve yöresel çorbaları reklamlardaki güzel görüntüleriyle bizleri cezbediyor. Oysa alıp denediğinizde ne görüntüsü ne de vaadedilen lezzeti bulamıyorsunuz. Ben de reklamlarda görüp beğendiğim pek çok hazır çorbayı denedim fakat evde yapılan çorbalar gibi lezzetli olmamakla beraber; içindeki katkı maddelerinden dolayı çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum ve tercih etmiyorum. Ama içindekiler bölümünden yola çıkarak bu şekilde pek çok çorba tarifi keşfettim:) Şimdi ekleyeceğim çorba tarifi de bu şekilde deneyip çok beğendiğim ve ailece menümüze aldığımız, severek yediğimiz bir çorba klasiği haline geldi. Yapımı da tıpkı diğer çorbalar gibi çok pratik. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim...



Mantılı Çorba; 4 Kişilik

Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı mantı (hazır mantı)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık domates salçası
tuz, pulbiber, kurunane

Hazırlanışı:

Akşamdan ıslattılmış 2 su bardağı nohutu, 15 dakika kadar haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede 1 adet ortaboy kurusoğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine bir kaşık domates salçası ( biber salçası da tercih edebilirsiniz) ekleyerek karıştırıyoruz. 6 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyerek kaynayıncaya kadar bekliyoruz.
Önceden haşlanmış nohutu ve 1 su bardağı hazır mantıyı tencereye ekliyoruz. Nohutlar zaten önceden pişirilmiş olduğu için  mantının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer pişmiş ise; tuzunu ilave ediyoruz. Küçük bir tavada eritilen tereyağının içine pulbiberi ve naneyi ekliyoruz. Yağın kızarmasını bekledikten sonra çorbanın içine ilave edip karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder