Sayfalar

22 Eylül 2010 Çarşamba

Kremalı Havuç Çorbası;

Gerekli malzemeler; 5-6 kişilik
6 adet havuç
yarım su bardağı un
yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fincan süt
5-6 bardak su
tuz, karabiber ve pulbiber

Hazırlanışı;
Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım su bardağı unu birlikte kavuruyoruz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Pütürsüz bir hale gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırıyoruz. Daha önceden kabuklarını  kazıyıp rendelediğimiz havuçları ve yarım su bardağı krema ile 1 fincan sütü de ekliyoruz. Havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın  tuz, karabiber ve pulbiberi ilave ediyoruz. İsteğe göre sıcak veya ılık olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder