Sayfalar

20 Eylül 2010 Pazartesi

Büryan Kebabı ( Pilavı )

Şimdi tarif edeceğim büryan kebabı  her yörede farklı malzemeler kullanılarak yapılır. Benim tarif edeceğim büryan kebebı Trakya yöresine aittir.Ayrıca tavuk eti yerine kuzu veya dana eti de kullanılır. Ama gerçeği tavuk etiyle yapılandır.


Gerekli malzemeler ;

1 tas pilavlık baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
7-8 parça tavuk budu
tuz, karabiber ve pulbiber

Hazırlanışı ;
Tavuk butlarını bol suda haşlıyoruz. Temizlediğimiz pirinci bol suda birkaç  kez yıkıyoruz. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağında yıkadığımız pirinci hafifçe kavuruyoruz.Kavurduğumuz pirincin üzerine iki ölçü butları haşladığımız sudan ilave ediyoruz. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen pilavın demlenmesini beklemeden fırın kabına boşaltıyoruz.Üzerine haşladığımız tavuk butlarını diziyoruz. Önceden  180 derecede ısıttığımız fırnda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Yerken karabiber ve pulbiberle renklendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder