Sayfalar

16 Eylül 2010 Perşembe

Lorlu Biber;

Gerekli malzemeler;
8-10 tane büyük çarliston biber
250 gram az tuzlu lor
1yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı;
Biberlerin saplarını bıçak yardımıyla kesip tohumlarını temizliyoruz.
Temizlenen biberlerin içine loru dolduruyoruz.
Fırın tepsisini yağlıyoruz. Lor ile doldurduğumuz biberleri fırın tepsisine diziyoruz.
 150 derecelik  fırında 10-15 dakika altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak  veya soğuk olarak servis yapılabilir. Afiyet olsun.



Not; Lorlu biberi yağda da kızartılabilirsiniz..Fakat biber fazla yağ çektiği için ağır olur. Fırında pişirilirse daha hafif olur.Mide problemi olanlar fırında tercih ederlerse daha güvenle yiyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder