Sayfalar

23 Eylül 2010 Perşembe

Sucuklu Kuru Fasulye;


Gerekli malzemeler;
250 gram kuru fasulye
1 büyük baş kuru soğan ( yada 2 ortaboy)
yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve pulbiber

Hazırlanışı;
Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletiyoruz  (ıslatıyoruz). Suda beklettiğimiz fasulyeyi  çelik tencerede ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Ben düdüklü tencereyi tercih etmiyorum. Fasulye, nohut, kuru barbunya gibi bakliyatlar ne kadar yavaş ve ağır ateşte pişerse okadar lezzetli olur.
Ayrı bir tencerede  küp küp doğradığımız soğanı 2  yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştiriyoruz. Daha önceden halka halka kestiğimiz sucukları soğanlara ilave ediyoruz. Sucukların kızarmasına fırsat vermeden domates salçasını, biber salçasını, tuz ve pulbiberi ekleyip pişen fasulyelerin içine döküyoruz. 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Taze nane ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not; Kuru fasulyeyi  sucukla pişirdiğimiz gibi pastırmalı yada kemikli etlede pişirebiliriz. Her biri farklı lezzetlerde oluyor.Hepsini denemenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder