Sayfalar

16 Eylül 2010 Perşembe

Kıymalı Patlıcan Silkmesi;

Gerekli malzemeler;
1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcanı
350 gram orta yağlı dana kıyması
3 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
tuz, karabiber ve pulbiber
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı;
Patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz.

Not; patlıcanın acısını çıkarmak için üzerine bolca tuz serpiyoruz. Patlıcanları 10-15 dakika  bekletiyoruz. Patlıcanların üzerinde damla damla kahverengi su tanecikleri olacaktır. Bu da bize patlıcanın acısının çıktığını gösterir.

Acısını çıkardığımız patlıcanları yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak dilimliyoruz. Patlıcanları kızartmadan yayvan geniş bir tencereye tek kat diziyoruz.
Ayrı bir tencerede küp küp doğradığımız kuru soğanları 1 yemek kaşığı sıvı yağın içinde pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğanlara kıymayı ilave ediyoruz. Kıymanın top top olmaması için sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesleri ekliyoruz. İyice suyunu çekince salça , tuz, karabiber ve pulbiber  ilave  ediyoruz. Ateşin altını söndürünce ince ince doğradığımız maydanozları ekliyoruz.
Hazırladığımız iç malzemenin yarısını  patlıcanların üzerine yayıyoruz. Bir kat daha patlıcan koyuyoruz. Patlıcanların üzerine yine kıymalı malzemeden koyuyoruz. Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz.10-15 dakikada pişecektir. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Toptan Kelle Eti Kıyması  Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır

    YanıtlaSil