Sayfalar

26 Eylül 2010 Pazar

Kuru Domates Sosu;

Malzemeler;
Yazın kuruttuğumuz yada aktardan aldığımız 10-12 tane kuru domates
3 diş sarımsak
bol pulbiber
sıvıyağ
1 limon
Hazırlanışı;
Kurumuş domatesler tuz ile kurutulduğundan tuzlu ve sert olduğu için bol su ile birkaç kez yıkıyoruz. Bir tencerede suda haşlıyoruz. Hem tuzu azalmış hem de yumuşamış oluyor. Suyunu süzerek domatesleri sıvıyağda dövülmüş sarımsaklarla birlikte kavuruyoruz. İçine bolca pulbiber, limon suyu  ve 1 çay bardağı su ekleyerek pişiriyoruz.
Kuru domates sosunu et yemeklerinin ve pilavın yanında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder