Sayfalar

30 Eylül 2010 Perşembe

Ağlayan Kek;

Gerekli malzemeler;
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un

Hazırlanışı;
Derince bir kapta 3 tane yumurtayı  mikser yardımıyla çırpıyoruz. Üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt ve 1 paket kakaoyu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bu karışımdan bir su bardağı pişirdiğimiz kekin üzerine dökmek için ayırıyoruz. Son olarak kabartma tozu , vanilya ve alabildiği kadar un ekleyip yağladığımız 30cm çapında bir fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra dilimleyip üzerine ayırdığımız kakaolu sosu döküyoruz. Afiyet olsun.



Servis yaparken arzu edilirse üzerine çikolata sosu konulabilir. Fakat ağlayan kekin gerçek tadına varmak istiyorsanız sos kullanmadan yemelisiniz. Bence bu farkı her ikisini de deneyerek anlayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba Velda'cım
    Ağlayan kekini yaptık.
    Çok leziz oldu,herkese tavsiye ederiz.
    Bizden 10 puan aldın.Ayşe

    YanıtlaSil