Sayfalar

22 Eylül 2010 Çarşamba

Kaşarlı Köfte;


Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
Yarım kilo orta yağlı dana kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy kuru soğan
1 tane yumurta
köftelerin üzerine koyulacak kadar kaşar dilimleri
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, kimyon, kekik, pulbiber
arzu edilen diğer baharatlar

Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı;
Kıymanın içine sırasıyla ufalanmış bayat ekmek içini, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pulbiberi koyup iyice yoğuruyoruz.  Yoğurduğumuz köfteyi 5-10 dakika sosunu hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.
Sosu için bir tencerede önce tereyağı eritip içine 1 yemek kaşığı unu kavuruyoruz. Kavrulan unun içine rendelenen domatesleri ilave ediyoruz. Suyunu çeken domatesin içine salça ve  1 su bardağı sıcak su ekleyip  bir dakika sonra  ateşin altını kapatıyoruz.


Diğer yandan yoğurup dinlendirdiğimiz köftelere yumarlak şekil veriyoruz. Köfteleri fırın tepsisine dizip fırında 5-10 dakika 150 derecede hafif suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çeken köftelerin üzerine kaşar dilimlerini koyup hazırladığımız sosu da tepsiye köftelerin üzerine gelecek şekilde  döüp 10-15 dakika daha fırında pişiriyoruz. Kaşarlı köfte servise hazırdır. Dilerseniz spagetti ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder