Sayfalar

15 Eylül 2010 Çarşamba

Patates Püreli Hasan Paşa Köftesi




Kullanılan malzemeler;
Köftesi için;
yarım kilo orta yağlı köftelik  dana kıyması
1tane orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1tane yumurta
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
bir tutam maydanoz

Püre için;
3 orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ

kaşar peyniri
tuz ve karabiber

sosu için;
1 yemek kaşığı un
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı veya acı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı;
Öncelikle bir kaba kıymamızı alıyoruz. Kıymanın içine sırasıyla ufalanmış bayat ekmek içini, rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi, kimyonu ve ince ince doğranmış maydanozu ilave ediyoruz.
En az 10 dakika yoğuruyoruz ki  macun kıvamına gelsin. Hazırlanan köfteyi altı eşit parçaya ayırıyoruz.  Köfteye  çanak şeklini veriyoruz.  Şekil verdiğimiz köfteleri fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiyi yağlamıyoruz. Çünkü kıymanın yağı yeterli gelecektir.
Önceden ısıttığımız fırında köfteleri 10- 12 dakika pişiriyoruz.

Diğer yandan 3 tane orta boy patatesi bir tencerede haşlıyoruz.  Patatesleri soğuduktan sonra rendeliyoruz. Rendelenen patatesleri 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı süt ile ateşte bir kaç dakika çeviriyoruz. İçine son olarak tuz, karabiber ve kaşar peynirini de ilave ederek ateşten indiriyoruz.

Son olarak sosunu hazırlıyoruz. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı unu hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine rendelediğimiz domatesleri ilave ederek  suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Daha sonre domates ve biber salçasını da ekliyoruz. Sosuda hazırlamış oluyoruz.

Fırında 10-12 dakika pişirdiğimiz köftelerin üzerlerine 2 kaşık patates püresi koyuyoruz. Son olarak üzerlerine gelecek şekilde sosu döküyoruz. 10 dakika daha fırında pişiriyoruz.  Patates püreli hasan paşa köftesi servise hazır. sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder