Sayfalar

21 Eylül 2010 Salı

Lazanya;

Gerekli malzemeler: 5-6 kişilik


Yarım paket hazır lazanya
yarım kilo yağsız dana kıyması
1 orta boy kuru soğan


2 adet olgun domates
1 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber,pulbiber
Beşamel sosu için;

1 kilo süt
1 fincan un
2 yemek kaşığı margarin

Ayrıca aralarına ve üzerine serpmek için yarım paket kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı;

Tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağın içinde küp küp doğradığımız soğanı pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğanların içine kıymayı koyup kavuruyoruz.Kavrulan kıymaya kabuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesi, ince ince kestiğimiz kırmızı biberi ekliyoruz. Domatesin suyunu çekmesinin ardından  1 yemek kaşığı domates salçasını, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ateşin alyını kapatıyoruz.


Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağda 1 fincan unu sarartıyoruz. İçine yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki topak olmasın diye. Kıvama gelen beşamel sosumuz kullanıma hazır oluyor.


Fırın tepsimizin içine önce hazırladığımız kıyma harcından koyuyoruz. Üzerine önce lazanya daha sonra sırasıyla kıyma harcını beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Bu işleme lazanyalar bitene kadar devam ediyoruz.En üste lazanya ve kaşar peyniri rendesini koyup daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 15-20 dakika bekletiyoruz. Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Lazanya servise hazır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder