Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kıymalı Kabak Dolması;

Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
1 kilo kabak
300-350 gram orta yağlı dana kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
1,5 çay bardağı pirinç
mevsimine göre yaz ise 1 tane olgun domates
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet dereoto
1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
yarım çay bardağı su


Hazırlanışı;
Kabakları soyup yıkadıktan sonra büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölerek içlerini kabak oyacağı ile kabak oyacağı yoksa çay kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
Oyduğumuz kabakların içini atmayıp mücver yaparak değerlendiriyoruz.

Diğer bir yandan kuru soğanı küp küp doğrayıp, sırasıyla temizleyip yıkadığımız 1,5 çay bardağı pirinci, kıymayı, yaz mevsimi ise  kabuğunu soyup kuşbaşı olarak doğradığımız domatesi, ince ince kıydığımız maydanoz ve dereotunu,tuzu, karabiberi, kuru naneyi, pulbiberi, 1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağı ve yarım çay bardağı suyu karıştırarak dolma içini hazırlıyoruz.
Kabakların içini dolduruyoruz.( Kabak yerine patlıcan da kullanabilirsiniz.) Tencereye diziyoruz. Üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz. Yanına yoğurt koyarak  servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder