Sayfalar

20 Eylül 2010 Pazartesi

Müge Çorbası ( Kuru Börülce Çorbası )

Kızım Müge börülceyi çok seviyor, ben de ondan esinlenerek kendi yaptığım bu çorbaya onun ismini verdim. Böylece hem onun adını taşıyan bir çorbamız oldu hem de her yiyişimizde onun gönlünü alır olduk:)                                                

                                                                   Gerekli malzemeler ;

1 su bardağı kuru börülce
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 tane çarliston biber
100gr kıyma
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
                                                                   tuz, karabiber, pulbiber ve kuru nane

Hazırlanışı ;
1 su bardağı kuru börülceyi  üzerinden çıkacak kadar suda haşlıyoruz. Haşlanan börülcenin çıkardığı kara suyu süzüyoruz. Ayrı bir tencereye sırasıyla haşlanan börülceyi, pirinci, bulguru, ince ince doğradığımız kuru soğanı, 1 yemek kaşığı sıvıyağı, kabuklarını soyduğumuz domatesi, ince ince doğradığımız biber  ve maydanozu, 2 diş sarımsağı, kıymayı, biber ve domates salçasını, tuz, karabiber ve 5 su bardağı kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Bütün malzemeler piştikten sonra bir tavada tereyağını eritip içine pulbiber ve kuru naneyi ekleyip hafifçe kızdırdıktan sonra  çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Çorbamızı sıcak sıcak servis yapıyoruz . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder