Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Karagöz Çorbası;

Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su  bardağı süt
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı krema
 tuz
Köftesi için;
200 gram dana kıyması
1dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Bir kaba 200 gram dana kıymayı, önceden ufaladığımız ekmek içini, 1 tane yumurta sarısını, tuz ve karabiberi koyuyoruz. Tüm malzemeyi yoğurup bir tabağın içine 1 tatlı kaşığı unu serpip köfteden küçük toplar yapıyoruz.
Bir tavaya  2 yemek kaşığı sıvıyağı koyuyoruz. Köfteleri tabaktaki una bulayarak tavaya koyup kızartıyoruz.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinin içinde 2 yemek kaşığı unu hafif pembeleştiriyoruz. Üzerine 3 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı sütü ilave ediyoruz. Topaç olmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Diğer yanda kızartmış olduğumuz köfteleri kaynayan çorbanın içine ekliyoruz. Çorbanın altını kapatıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı krema koyup bir kaç defa karıştırıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder