Sayfalar

25 Eylül 2010 Cumartesi

Yoğurtlu Patlıcan Ezme;

Et yemeklerinin ve özel davet sofralarının olmazsa olmazlarından biri de mezelerdir. Basit ama lezzetli ve sofranızı renklendirebileceğiniz bu patlıcanlı mezeyi denemenizi tavsiye ederim.

Gerekli Malzemeler;
2-3 adet patlıcan
yarım limon
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
pul biber, nane, zeytinyağı.tuz


Hazırlanışı;
Patlıcanları fırında ya da tercihe göre ocağın üzerinde közledikten sonra kabuklarını soyup üzerlerine yarım limonu sıkıp bir süre bekletiyoruz. Daha sonradan bıçakla çok ince olacak şekilde kıyıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu kıyılmış patlıcanlarla karıştırıp tuzunu da ekledikten sonra sevis tabağına koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ve naneyle süslüyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder