Sayfalar

1 Kasım 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz;

Gerekli malzemeler;
1 kilo kereviz
1 tane kuru soğan
2 adet havuç
2 adet büyük patates
2 tane portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak kervizleri temizleyip küp küp doğruyoruz. Kervizleri unlu suda bekletiyoruz.
Sevgili hanımlar size küçük bir püf noktası vermek istiyorum.  Kerevizlerin  kararmasını önlemek için unlu suda bekletilmesi gerekir. 1 litre suya 1 yemek kaşığı un yeterli gelecektir.
Bir tencerede doğradığımız kuru soğanı ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine daha önceden temizleyip unlu suda beklettiğimiz kerevizleri ve  doğradığımız 2 patatesi ilave ediyoruz. Limonluk yardımıyla sıktığımız portakal suyunu da tuzu ile birlikte ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kervizler ve patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Üzerini maydanoz ile süslüyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı yemekler bir gün önceden yapılıp, servis edilirse daha lezzetli olur.
Ayrıca portakal suyu kervizin kendine has kokusunu alacak ve daha güzel bir lezzet katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder