Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Köfteli Domates Çorbası;

Gerekli Malzemeler;
Köftesi İçin;
200 gr orta yağlı kıyma
1orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
7-8 dal maydanoz
tuz, kimyon, kekik, karabiber

Çorba İçin;
2 yemek kaşığı un
4-5 tane olgun domates
1tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı;
Öncelikle geniş bir kabı içerisine 2 dilim bayat ekmeği ufalıyoruz. Sırasıyla rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı, kıymayı, ince ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ilave edip iyice yoğuruyoruz. Minik minik köfteler yapıyoruz. Köfteleri unlu bir tepsiye koyuyoruz. Az bir sıvı yağda hafifçe kızatıyoruz.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı tereyağda sararana kadar çecviriyoruz. Daha önceden rendelediğimiz domatesleri ekleyip hafif suyunu çekmesini sağlıyoruz. Üzerine  4-5 su baradağı kaynamış su ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca kızarttığımız köfteleri de içine atıp 5- 10 dakika sonra ateşten alıyoruz. Arzuya göre servis yapılırken üzerine kaşar rendesi de konulabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder