Sayfalar

10 Kasım 2010 Çarşamba

Kıymalı Karnabahar;

Gerekli malzemeler;
1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırıp, iyice yıkıyoruz.
Bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağında doğranmış kuru soğanı ve kıymayı kavuruyoruz. Tencereye  domates ve biber salçasını ekleyip,  karnabaharı  ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çeviriyoruz. Yeterli su ekleyerek  kaynamaya bırakıyoruz. Karnabaharlar yumuşayana kadar  pişince  kaşığı tuzunu ilave ediyoruz. Arzu ederseniz pişnce limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder