Sayfalar

1 Kasım 2010 Pazartesi

Çilek Reçeli;


Gerekli malzemeler;
2kg kokulu osmanlı çileği çileği
2,5kg toz şeker
yarım limon suyu
Hazırlanışı;
Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan bir gece önceden  geniş bir kaba koyuyoruz. Üzerini kapatacak şekilde şekeri ilave edip şeker eriyip su haline gelince delikli kepçeyle çilekleri ayrı bir kaba alıyoruz..Erimiş şekeri tencereye boşaltıp 1,5 su bardağı su ilave ederek reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Bir taraftan üzerine biriken şeker köpüklerini kaşık yardımıyla alıp, şeker reçel kıvamına gelince bir kenara ayırdığımız çilekleri ilave delim 15dk daha pişirip bir taraftan yine üzerine çıkan köpükleri alıyoruz. Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp, reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan reçeli kavanozlara boşaltıp, buzdolabında veya serin bir yerde saklıyalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder