yarım dana kuşbaşı
2-3 soğan
2 tane sivri biber
3 tane domates
2 su bardağı pirinç
2 kaşık salça
tereyağı ve sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı;
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip, iyice yıkadıktan sonra pirinci pilav tenceresinin etrafına yayıyoruz. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekmesini bekletiyoruz. Suyunu çekince ateşin altını söndürüp demlenmesini bekliyoruz. Servis yaparken pilavın ortasındaki tası çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Bu yapmış olduğum tas kebabı Trakya bölgesine ait bir yemektir. Bazı yörelerde tas kebabı patates ve et ile yapılır. Tencerede pişen etli patates yemeğine çok benzer. Benim yaptığım gerçek tas kebabıdır.
Tas kebabı etli pilavmış gibi görünse de aslında tam bir ana yemektir. Umarım dener ve beğenirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder