Sayfalar

2 Kasım 2010 Salı

Tas Kebabı;

Gerekli malzemeler;
yarım dana kuşbaşı
2-3 soğan
2 tane sivri biber
3 tane domates
2 su  bardağı pirinç
2 kaşık salça
tereyağı ve sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Tereyağı ve  sıvıyağı bir tencerede kızdırarak etleri içine atıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan etlere küp küp doğradığımız  soğanları koyup  kavurma işlemine devam ediyoruz.Sırasıyla sivri biberi, kabuğu soyulmuş domatesi ve salçayı koyup   kavuralım. 1-1,5 bardak sıcak su,tuz, karabiber ve pulbiberi de koyup  etlerin tam olarak  pişmesini bekleyelim. Pişen etleri ısıya dayanıklı bir tasa koyup, pilav tenceresine ters çevirip tencerede tası bırakıyoruz.
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip, iyice yıkadıktan  sonra pirinci pilav tenceresinin etrafına yayıyoruz.  Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekmesini bekletiyoruz. Suyunu çekince ateşin altını söndürüp demlenmesini bekliyoruz. Servis yaparken pilavın ortasındaki tası çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Bu yapmış olduğum tas kebabı Trakya bölgesine ait bir yemektir. Bazı yörelerde tas kebabı patates ve et ile yapılır. Tencerede pişen etli patates yemeğine çok benzer. Benim yaptığım gerçek tas kebabıdır.
Tas kebabı etli pilavmış gibi görünse de aslında tam bir ana yemektir. Umarım dener ve beğenirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder