Sayfalar

2 Kasım 2010 Salı

İncir Reçeli;

Gerekli malzemeler;
1 kg taze incir
1 kg toz şeker
3-4 adet karanfil (isteğe bağlı)
1 itre su
yarım limon

Hazırlanışı;
İncirleri iyice yıkayıp, saplarını  uç kısmından hafifçe kesiyoruz. (Çok derin kesmeyin, pişerken dağılır). Üzerine su ekleyip bir taşım kaynatıp süzgece  alarak soğutuyoruz..
Bir taşım kaynatmamızın sebebi acısının çıkması için.
Kaynatma işlemini 2 kere daha aynı şekilde tekrarlıyoruz.3 kez yapılan kaynatma işlemiyle acısı tamamen çıkacaktır. Son haşlamadan sonra elinizle hafifçe sıkarak incirlerin emdiği suyu çıkarıyoruz. Sıkma işlemi sırasında incirler buruş buruş görünecek merak etmeyin tekrar suya girdiğinde normal görüntüsünü alacaktır.1 kg şeker ve 1 litre suyu ocağa koyup, kaynamaya başladığında içine sularını sıktığınız incirleri ekliyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Limon suyunu ve karanfilleri ( karanfili arzu ederseniz koyarsınız) ekleyip 4-5 dakika daha kaynatıyoruz. Reçel pişince  soğuyunca kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder