Sayfalar

10 Kasım 2010 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar;

Gerekli malzemeler;
orta boy karnabahar
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı un
kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırdıktan sonra az tuzlu suda haşlıyoruz. Karnabaharı tuzlu suda haşladığımız için ayrıca tuz kullanmıyoruz. Bir tutam karabiber ilave ediyoruz. Haşlanan karnabaharı bir fırın tepsisine koyuyoruz.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağında veya margarinde 2 yemek kaşığı unu hafifçe pembeleşince yarım kilo sütü yavaş yavaş katıp hızlı hızlı karıştırıyoruz. Pürüzsüz kıvamda beşamel sos hazırlıyoruz.  Beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesini  haşlanan karnabaharın üzerine döküyoruz. Eğer baharat seviyorsanız birazda kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
İçine önceden suda kavurup pembeleşene kadar pişirdiğimiz tavuk parçaları da ekleyerek tavuklu halini de deneyebilirsiniz. Ana yemek olarak hem sebze hem de et içerdiği için misafirlerinize de kolaylıkla yapabilirsizin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder