Sayfalar

10 Kasım 2010 Çarşamba

Elmalı Kurabiye;

Gerekli malzemeler;
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1 paket margarin
alabildiği kadar un

İç malzemesi;
4-5 adet orta boy elma
100 gr. ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
pudra şekeri

Hazırlanışı;
Oda ısısındaki margarin pudra şekeri ile iyice karıştırıyoruz.  Üzerine sıvıyağ ve  yoğurdu ekleyip, karıştırıyoruz. Tüm malzemeleri  iyice birbirine yedirince yavaş yavaş unu katıp, en son vanilya ve kabartma tozu eklenir. Elde edilen hamur üzeri kapalı olarak beklemeye bırakılır.
Bu arada elmalar soyulur, rendelenir, üzerine toz şeker koyup, orta ateşli ocakta 5 – 10 dakika pişiriyoruz. Elmalı iç ocaktan alınınca içine tarçın ve dövülmüş cevizi katıyoruz.Ve  soğumaya bırakıyoruz.  Dinlenen hamurdan, cevizden biraz büyük parçalar alıp, parmak uçlarıyla çay tabağından biraz daha büyük açıyoruz. Açılan hamurun yarısına 1 tatlı kaşığı kadar soğumuş elmalı iç koyup, poğaça gibi katlıyoruz. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz renkte pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip,  soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder